Nieuws items

2 november 2021

Goed nieuws vanuit Colombia. Colombia maakt al onderdeel uit van de High Ambition Coalition for Nature and People (lees daar meer over in deze blog) maar wil die hoge ambities ook nog eens versneld invoeren.

https://colombia.jairobernal.com/colombia-wil-tegen-2022-30-procent-van-grondgebied-tot-beschermd-gebied-verklaren/

20 april 2022

Brand in de Sierra Nevada. Op 20 april heeft er een brand van 3 dagen gewoed in de regio Paso del Mango waar ons Esperanza bos ligt. Gelukkig is ons bos buiten schot gebleven maar dat is een schrale troost. Hoewel de oorzaak niet bekent is geworden starten kleine bosbranden regelmatig door het verbranden van bermen en groen afval. Na de brand heeft Hart voor Bos een account geopend bij de NASA web voorziening FIRMS (Fire Information for Resource Management System). NASA monitort de aarde continu met satellieten en via de FIRMS toepassing waarschuwt zij ons bij potentiele brand in of nabij de regio Paso del Mango.

26 april 2022

Hart voor Bos gelegitimeerd voor grondaankoop in Colombia.

13 mei 2022

Sinds vandaag is Hart voor Bos als goed doel opgenomen op de website van de doe het zelf Notaris, de Notaris waarmee wij in 2018 onze statuten hebben opgesteld: https://www.doehetzelfnotaris.nl/goede-doelen/stichting-hart-voor-bos/. Dit maakt ons makkelijker vindbaar voor mensen die een deel van hun nalatenschap ten goeden willen laten komen aan het beschermen van natuurgebied en biodiversiteit.

14 mei 2022

Sterke stijging van ontbossing. De inheemse bevolking, hoeders van ecologie en voorbeelden voor harmonieuze samenlevingen worden bedreigd. https://www.nu.nl/klimaat/6200665/wnf-waarschuwt-voor-naderend-kantelpunt-amazoneregenwoud-door-ontbossing.html15 mei 2022